Skip links

Uitgebreide informatie

Er is gelegenheid om hulpmiddelen uit te lenen. Om misbruik te voorkomen wordt de waarde van het hulpmiddel in rekening gebracht. Dit bedrag krijg je terug als het hulpmiddel onbeschadigd wordt terugbezorgd. Alle hulpmiddelen worden gereinigd en ontsmet.

De coaching duurt 1uur. De tijd wordt weergegeven door een timetimer.

Indien 1uur aanvoelt als te lang, kunnen we afspreken om het te beperken naar 30min. Na elke coaching wordt gevraagd of 1uur nog goed aanvoelt.

Wat er tijdens de coaching wordt besproken valt onder mijn beroepsgeheim. De gesprekken mogen niet gedeeld worden. Indien het een meerwaarde is om informatie van de gesprekken te delen, wordt dit enkel in nauw overleg en na uitdrukkelijke toestemming van jou. Een voorbeeld hiervan is een overleg met de klastitularis met concrete voorstellen om het jou aangenamer te maken om de les te volgen. Concrete voorstellen kunnen zijn: een andere plaats in de klas, een duidelijke dagindeling, aangepast huiswerk (lay-out), een activiteit die je mag uitvoeren tijdens de middagpauze om jou te ontladen,….

De begeleiding die wordt aangeboden is gebaseerd op de autisme centraal methodiek. De methodiek omvat het autistisch denken, basisrust, concrete communicatie, dubbelspoor, eigenheid en functionaliteit.

Wat wordt er nog aangeboden?
  • Wegwijs in de aanvraag voor zorgtoeslag.
  • Info over hulpmiddelen die van toepassing zijn + waar te vinden.
  • Kans tot uitlenen van materiaal (borg wordt wel gevraagd/bij beschadiging wordt de borg niet teruggegeven).
  • Samen aan de slag gaan om zelf materiaal te maken dat jou kan helpen vb: studieplanner, dagschema

Ik heb er bewust voor gekozen om het eerste contact gratis aan te bieden. De prijzen voor de coaching zijn laag. Mijn visie is dat iedereen recht heeft op kwalitatieve coaching. Door hierop in te spelen hoop ik laagdrempelige coaching te kunnen verlenen aan personen met autisme, gezinnen, partners van iemand met autisme die het financieel niet zo breed hebben. Voorlopig is het nog zo dat het bedrag niet wordt terugbetaald door de mutualiteit.

Autismevriendelijke coaching is maatwerk. Om inzicht te krijgen in jou als persoon, werk ik met de goed-gevoel-vragenlijst die je hier kan uploaden en invullen. De vragenlijst breng je mee tijdens ons eerste gesprek.

Ben je een ouder, broer, zus of partner is het een meerwaarde dit samen met desbetreffende persoon met autisme in te vullen. De vragenlijst breng je ook mee tijdens ons eerste gesprek.